Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Entrevista a Don Esteve Casals, sdb

Entrevista a Don Esteve Casals, sdb

Aquest mes volem retre homenatge a la memòria d’un salesià de la nostra Inspectoria, que recentment ens ha deixat: el P. Esteve Casals. Podeu llegir l’entrevista publicada en la revista "Salesians "dels mesos de gener-febrer del 2009.


Qui és don Esteve Casals?

Nascut a Cardona el 30 d’agost de 1913, vaig fer el Batxillerat als Salesians de Mataró. El noviciat va ser a Girona, fent la primera professió el 8 d’ octubre de1931. En concloure els estudis de Filosofia em van destinar a Mataró i, essent allà, va esclatar la Guerra Civil, que vaig passar a Girona com a soldat d’ Intendència. La meva primera eucaristia va ser el 31 de maig de 1942 a Mataró. D’ allà vaig passar a Sarrià per llicenciar-me en Ciències Físiques. Després vaig fer classes als Salesians d’Horta i, més tard, als estudiants de Filosofia a Girona i Sant Vicenç, on vaig ser alhora vicari parroquial. Posteriorment vaig passar a Osca, Sarrià, Badalona i Terrassa. En jubilar-me com a professor vaig ser el consiliari dels Antics Alumnes i els Salesians Cooperadors, així com vicari de la Parròquia de Maria Auxiliadora de Sarrià, on continuo ajudant en tot el que puc com adscrit .

Quin balanç fa d’aquests 95 anys?

Crec que és positiu en experiència. Déu fa les coses molt ben fetes, tot i que per a nosaltres hi ha una dificultat: que no les fa còmodes. Jesús va poder redimir-nos «per reial decret» però va triar la creu, per tal que no ens espantés la incomoditat.

Com veu les persones d’avui , especialment els joves?

Als adults els veig una mica despistats davant les novetats de la vida social; i particularment en l’Església: no tothom sap separar «el gra de la palla». Dels joves no puc opinar, perquè actualment no els tracto.

Quin missatge li agradaria transmetre a la Família Salesiana?

El missatge podria ser l’advertiment de sant Joan de la Creu: «Al final se’ns examinarà sobre l’amor». Estimar és buscar el bé de les persones.

Don Esteve Casals a, Revista Salesians nº 28

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article