Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Altres paraules m'hi ajuden

Què és l'experiència de Déu? Es pot experimentar Déu?

En alemany la paraula “erfahrung”, “erfahren”, expressa un moviment sobre rodes, un penetrar en un país, en un territori, sobre rodes. Sembla que visualitza d'alguna manera que l'experiència no és posseir allò que s'experimenta, sinó que la realitat s'obre a nosaltres, se'ns lliura perquè ens endinsem en ella, no per apropiar-nos-la sinó per conèixer-la. El paisatge que travessem amb cotxe no es mou, no ens el podem portar amb nosaltres, però podem lliurar-nos a ell i quedar-nos amb la seva bellesa i el seu dolor, amb el missatge que té per a nosaltres. Podem escoltar la seva melodia, la seva paraula històrica i actual, podem endinsar-nos en el cor de les seves gents, quedant-nos amb elles. Tot això pot arribar a transformar-nos per dins, pot influir en el rumb de la nostra vida i obrir-nos a horitzons insospitats, però el paisatge segueix aquí, íntegre, inesgotable en els seus misteris i missatges per a qui el vol experimentar.

Déu és el paisatge en el qual nosaltres ens endinsem al llarg de la vida, el travessem com es travessa un camp, una regió, un país. Déu no ens lliura el seu misteri i en alguns instants eterns ens fa percebre la seva melodia feta de paraula i de vent que ens despulla. Tota la nostra vida és com un viatge a través del camp de Déu. L'experiència de Déu té moltes facetes, són les innombrables variants de percebre la vida, de tenir consciència que estem vivint, amb tot el que això té de dramàtic i de feliç.

Per als cristians aquest paisatge es confon amb el guia que ens acompanya en la nostra trajectòria, incursió en Déu, Crist. Jesús es converteix en lloc definitiu de l’encontre trobada.

(Cristina Kaufmann, “La fascinació d’una presència”)

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article