Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

Cicle B- Vetlla Pasqual

Imatge relacionadaLa Paraula

Evangeli Mc 16,1-8

NARRADOR: Acabat el repòs del dissabte, Maria Magdalena, Maria, la mare de Jaume, i Salomé compraren espècies aromàtiques per anar a ungir el cos de Jesús. El diumenge, molt de matí, arribaren al sepulcre a la sortida del sol. Entre elles preguntaven:

DONES: Qui ens farà rodolar la pedra que tanca l'entrada del sepulcre?

NARRADOR: Llavors alçaren els ulls i s'adonaren que la pedra ja havia estat apartada. Era una pedra realment molt grossa. Entraren al sepulcre, veieren, assegut a la dreta, un jove vestit de blanc,

NEN: Van tenir por?

NARRADOR: Si, escolteu… s'esglaiaren. Ell els diu:

JOVE: No tingueu por. Busqueu Jesús de Natzaret, el crucificat. Ha ressuscitat, no hi és, aquí. Mireu el lloc on l'havien posat. I ara aneu a dir als deixebles i a Pere que anirà davant vostre a Galilea; allà el veureu, tal com ell us ho havia dit.

NARRADOR: Elles sortiren del sepulcre i fugiren. Tremolaven d'esglai i, de perquè tenien, no s'atreviren a dir res a ningú.

Explicació

La celebració de la Vetlla Pascual la nit del Dissabte Sant, és la més important de totes les celebracions cristianes, perquè celebrem la Resurrecció de Jesucrist.

També realitzem gestos simbòlics molt expressius. El primer és que la celebració s'inicia de nit i a les fosques, per a expressar el pas de la foscor a la llum, de la mort a la vida, en Crist i en nosaltres.

S'encén foc fora de l'Església, i d'aquest foc s'encén el Ciri Pascual, símbol de Crist, Llum de la humanitat, que s'encendrà durant tot el temps Pascual.

Del Ciri s'encenen, unes espelmetes, que van que van il·luminant l'església, i les tindrem enceses fins al moment que fem el Pregó Pascual.

La nit de Pasqua és el millor moment per als batejos i per a recordar el nostre.

El Baptisme és el sagrament pel qual rebem la vida de Crist i participem de la seva mort i resurrecció. Per això ens ruixen amb aigua beneïda i renovem les promeses del nostre baptisme..

Gest del dia

Avui podem dedicar temps a preparar-nos una espelma decorada per nosaltres i preparar-nos per a participar en una celebració molt festiva.

També podem anar a la nostra parròquia per a celebrar la Vetlla Pasqual amb la nostra comunitat i després fer una gran festa per a celebrar la resurrecció de Jesús.

Si no podem anar a l'església podem realitzar la celebració a casa nostra i després fer una festa a casa, amb un pica-pica, uns refrescos…


Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=ALMR2Tm0xPM

Pregària

Crec Senyor…

Que ressuscitat, estàs al costat de nosaltres,
que ens continues omplint amb la teva presència,
que camines al nostre costat i ens omples de tu,
el que ens il·lumina i guia en el teu seguiment.

Crec Senyor…

Que ressuscitat, ens encoratges i estimules a viure com Tu,
que vencent a la mort amb la teva resurrecció, les teves paraules són veritat i vida.
que ets Tu el que ens atreus i ens uneix a tu,
el que ens uneix i vivifica, el que ens omple del teu amor.

Crec Senyor…

que ressuscitat ens garanteixes que ets el Senyor, el Fill de Déu,
el Crist, l'esperat, el Senyor de tot el creat.

Juguem

Pinta el dibuix