Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

En aquells dies és avui

En aquells dies és avui

En aquells dies, Josep estava molt lluny de casa. A causa d’un decret de l’emperador es va veure obligat a arreglar els seus papers. Anava amb la seva esposa Maria, que estava embarassada. Va succeir que mentre estaven a Belencelona li va arribar a Maria el temps del part.

Van anar a veure a l’hostaler, ja havien sentit que solia deixar diners amb facilitat, fins i tot cases, però en saber que estaven a l’atur, els va dir que no era legal. Van buscar habitació, però ningú els llogava una. Els deien: “no ens fiem dels immigrants”. Un hostaler els va explicar que estava molt ocupat en posar mà dura perquè no s’aprofitin de la seva generositat alguns individus encara que això sí, estava content perquè havia rebut una “ajudeta” de l’imperi i almenys la seva posada seguia amb beneficis.

Així que es van dirigir a les afores, es van ficar en una obra abandonada i allà va néixer el seu fill, perquè no hi havia lloc per a ells a l'hostal.

Hi havia per allà un grup d’homes preparant els seus cartrons per dormir en un caixer, quan, de sobte, se’ls va aparèixer el senyor Àngel, un ancià, transeünt del barri que va arribar fent esses i amb un cartró de vi enganxat a la mà. Els va donar un bon ensurt. Va començar saludant amb conya: “Però què passa pastors… que dormiu al costat de la pasta?”. Després els va dir: “He sentit plorar a un nen aquí a l’obra”.  Ells no li feien cas però com insistia tant, al final van anar cap allà. En veure que era veritat, van preparar una foguera en un bidó i van portar els seus cartrons per acomodar el nen i als pares.

En això que passaven per allà tres coneguts de l’home del cartró de vi. Des de lluny van veure brillar una gran llum dins de l’obra, es van acostar i, en sentir al seu amic cantant, van entrar. Veient el nen i l’ambient que regnava, van deixar les seves penes de banda, es van omplir d’alegria i també es van quedar. Li haguessin fet uns regalets, però no tenien Visa, ni portaven or. No sé com ho van fer però per art de màgia allà van aparèixer entrepans, mantes i birra...

Al senyor Àngel, que estava content, aquesta nit li va donar per cantar i la va agafar bona repetint una vegada i una altra: “Aquest nen arribarà lluny, ho dic jo”. Un, seguint-li la gràcia, li va dir: “Doncs quin detall que hagi pensat en nosaltres la seva majestat  per néixer aquí; si hagués nascut en un palau no ens haguessin deixat entrar”.
Des del seu xalet, el multimilionari Herodes esperava un bon any de vendes. No volia que ningú s’oblidés de comprar. Va folrar la ciutat de llums i publicitat. Això sí, desitjant bon Nadal, és a dir, felices compres.

Aquella nit, la resta de la ciutat no va viure aquesta gran alegria; la veritat és que ni es van assabentar. I no és que tinguessin mala intenció, només que estaven “distrets”, amb moltes presses, comprant en massa, adornant les seves façanes, en llargues hores d’adoració davant el sagrari televisió, amb jocs educatius com la loteria, o simplement entristits per no poder consumir al nivell establert.

Y mentrestant segueix naixent una esperança. Pau als llevadors del nou món! Perquè en aquells dies és avui…

Per a postres unes bogeries:

Seria molt boig col·locar un cartellet d’“Stop desnonaments” als nostres Pessebres? És més boig mirar com beuen els peixos al riu.

Seria molt boig, entre tota una comunitat, "buscar" un pis per acollir a una família sense casa i acompanyar-los mentre estan a “Betlem”?.  És més boig “una burra rin rin” i el moment pedaços.

Seria molt boig unir-se als qui denuncien privilegis,  als que busquen canviar les lleis injustes? Això sí és Bona Notícia. És més boig  repetir…“i sobre campana uuuna”. Però... una què?.

Pares, nen, hostalers, pastors, àngel missatger, macs, Herodes... de què fas aquest any?

I és que en aquells dies és avui.

Belencelona, desembre de 2012.

Text: César Marcos    
Imatge: Siro López

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article