Unable to create /cache/mod_novasfh/sfh_56.xml configuration file.
Click here for more information.
Please update your Flash Player to view content.
Español

El silenci del "fotolog"

El silenci del "fotolog"

Havia fet d'Internet el millor dels refugis. En el silenci de la seva habitació tan sols s'escoltava el nerviós soroll dels seus dits sobre el teclat de l'ordinador. Les hores transcorrien indolents.

Cada dia buscava diverses fotografies que col·locava en el seu fotolog. Després de les imatges escrivia les reflexions i els comentaris que mai s'hagués atrevit a dir cara a cara. Els seus ulls tan sols brillaven mentre contemplava la pantalla de l'ordinador.

Navegant solitari, havia fet del fotolog el quadern de bitàcola dels seus amargs viatges pel mar de l'existència. La seva singladura diària consistia en abocar paraules àcides glossant diverses fotografies.

Per entre les escletxes del seu fotolog van començar a desfilar aquells companys i companyes de l'institut cap als que anava creixent el seu odi; aquells la personalitat oberta i acollidora, contrastava amb el seu caràcter cada vegada més esquerp. Per a ells tan sols tenia crítiques amargues, valoracions cíniques i un menyspreu subtil. Després, a les aules de l'institut els observava en silenci, amagat en el seu secret. Així va ser com el seu somriure va anar transformant-se en una ganyota estúpida que ni tan sols ell comprenia.

En el silenci covard de la seva pàgina brollaven insults i malnoms cruels cap als professors i professores, als quals suportava en les llargues hores lectives d'inactivitat. Únicament se sentia a gust en la seva quietud virtual. La seva intel·ligència, viva i desperta, es va anar adormint. Passava tot el seu temps lliure en el mutisme informatitzat del seu cau. Conservava sigil·losament diversos enllaços de fotologs amics. Necessitava sentir que hi havia algú més en el desert. Abeurava la seva solitud amb els breus afalacs que li arribaven des de la xarxa.

Un bon dia la seva classe d'institut va anar d'excursió per realitzar un treball de camp sobre plantes aromàtiques. Va intentar negar-se, però l'amable insistència de la professora de Ciències Naturals va ser més persuasiva que els seus esquerps modals. I sense saber com es va veure barrejat amb els seus companys al vagó d'un tren de rodalies. El bullici dels seus col·legues contrastava amb la seva actitud reconcentrada i afectadament reflexiva.

Van descendir del tren. L'assossec del petit poble al qual havien arribat el va fer sentir diferent. L'aire feia olor de romaní, espígol, farigola, menta i sàlvia... Després d'atendre les explicacions de la professora, van formar grups i es van dispersar pel vessant de la muntanya vestida de primavera. Cada grup anava proveït d'unes petites tisores, fulls de diari, una bossa de plàstic i un foli en el qual es trobaven dibuixades les siluetes de les espècies a descobrir i classificar. Van dinar i van riure junts. Van compartir els escassos coneixements sobre la natura.

Al final del matí la ganyota que havia crescut en llargues hores de solitud davant el fotolog, va començar a transformar-se en una cosa semblant a un somriure.

A partir d'aquell dia la seva fotolog va anar perdent en ritme. Va deixar d'aparèixer amb l'obsessiva puntualitat dels mesos anteriors. Va canviar la temàtica de les fotos. Va cedir l'acritud de les paraules... I el silenci dens, interromput tan sols pel nerviós soroll dels dits sobre el teclat de l'ordinador, va anar omplint-se de paraules compartides, de mirades i gestos. Naixia un "temps interior" ple de persones reals.

Lucía Pla Herraiz, a
Misión Joven


Comentaris  

 
#1 El silenci del "fotolog"Sherrie 23-11-2018 06:50
I have noticed you don't monetize your page, don't
waste your traffic, you can earn additional cash every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve
all websites), for more details simply search in gooogle:
boorfe's tips monetize your website

my web-site BestLela: https://CleverSunny.blogspot.com
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar

Informa't

Fes-te amic nostre al

Segueix-nos al

Seguir a webdepastoral en Twitter

Comparteix aquest article